Gezonde schoolvignet

Basisschool Strijp Dorp heeft als eerste basisschool in Eindhoven het vignet Gezonde School behaald. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die de gezondheid van leerlingen verbeteren. Met het vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en leerkrachten erg belangrijk vindt. Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt Basisschool Strijp Dorp voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijk en sociale ontwikkeling van de kinderen.

Onze school heeft speciale aandacht voor het thema sport en bewegen en het thema voeding.